De ce ai nevoie de o bicicleta electrica?

De ce ai nevoie de o bicicleta electrica?

1. Protectia Mediului Inconjurator

Utilizatorii de biciclete electrice aduc un aport considerabil la protectia mediului înconjurător, mai ales dacă își folosesc ebike-ul zilnic. Statistic vorbind, jumătate din toate călătoriile cu mașina sunt de cinci kilometri sau mai puțin, iar conform Agenției pentru Protecția Mediului, emisiile de CO2 ale unei mașini sunt de aproximativ 40 de ori mai mari decât cele ale unei biciclete cu motor alimentat de baterii. Prin urmare, folosind un ebike in detrimentul mașinii, pe distanțe scurte, protejezi mediul înconjurător și de asemenea, călătorești liniștit și economic.

 

2. Spune “adio” vantului in fata!

Cine nu ar fi apreciat ocazional un pic de asistență pe bicicletă în zonele cu vânt din față sau pe traseele cu grad de înclinație ridicat? Este comparabil cu o „mână” invizibilă care îți oferă un impuls suficient cât să te încurajeze să pedalezi mai departe. Munții nu mai par imposibil de traversat, iar vântul va fi prietenul tău.

 

3. Te menține în formă, te face mobil

Sunt bicicletele electrice doar pentru cei care vor să ia totul ușor? Deloc! În ciuda asistării electrice, ebikerii trebuie să pedaleze intens pentru a se mișca. Și rămâne la latitudinea ta să decizi de câtă asistare electrica dorești sau ai nevoie. Studiile au descoperit că ebikerii folosesc bicicleta mai des și parcurg distanțe mult mai mari decât bicicliștii convenționali. Poate ar fi momentul să incerci o bicicletă electrică, sa te convingi singur de beneficiile ei.

 

4. Perfect pentru naveta/commuting

Cu un ebike poți să ajungi rapid la serviciu și în același timp sa te mentii in forma. O privire asupra statisticilor dezvăluie că în Germania există 30 de milioane de navetiști și că aproape 25 de milioane dintre ei călătoresc mai puțin de 25 de km până la serviciu. Într-adevăr, aproape toți ceilalți navetiști germani parcurg mai puțin de 10 km până la serviciu. EBike-urile sunt ideale pentru distanțe de acest gen. In Romania, cel mai probabil distanța este mai mica, deci practic ajungi mai rapid la serviciu.

 

5. Mult mai econom!

Ebike-urile sunt mult mai puțin costisitoare decât mașinile, când vine vorba de întreținere. Costurile cu combustibilul, taxele de asigurare, taxa auto sau taxele de parcare sun zero. Numai costul combustibilului pentru o mașină alimentată cu motorină este în prezent de aproximativ 79 RON la 100 km. 100 km cu un eBike costă în jur de 1.5 RON. O diferență destul de mare, nu-i asa?

 

6. Distractie > munca

Bicicletele electrice fac mersul pe bicicletă mai puțin stresant și mult mai distractiv. Cu asistare electrică, ebiker-ul poate pedala relaxat, fara sa se simta intr-o cursa contra cronometri. Bicicleta electrica este adesea cel mai rapid mod de transport disponibil în traficul urban pe distanțe de până la 5 km inclusiv – iar pe distanțe de până la 10 km, ebikerii pot ține cu ușurință pasul cu șoferii de mașini.

 



Soluționarea alternativă a litigiilor Soluționarea online a litigiilor