Hardtail

Biciclete copii

Un copil care invata sa mearga singur pe bicicleta castiga o victorie pe care nu o va uita niciodata. In functie de varsta lui si de nivelul de performanta la care a ajuns, ofera-i copilului tau o bicicleta care il invata mai mult decat sa isi tina echilibrul pe doua roti: ii va stimula spiritul de aventura, ii va consuma si ii va oferi energie si ii va creste increderea in el de fiecare data cand isi va depasi limitele.

Filtre
Compara produse
Nu ai produse pentru comparare.
Tip afisare: grilă Lista

6 produse

Crescator

Bicicleta hardtail reprezintă în fond baza a tot ce înseamnă mountain biking. Aceasta a fost prima variantă de bicicletă de munte lansată în urmă cu mai bine de 40 de ani și este una dintre cele mai accesibile variante când vine vorba de costuri. Iar în cazul unui mtb hardtail nu este vorba doar despre costul de achiziție, ci și despre costul de întreținere. Lipsa suspensiei pentru cadru înseamnă mai puțină mentenanță. Iar mai puțină mentetnanță însemnă și revizii mai ieftine și desigur, mai puține componente care trebuie înlocuite sau de care trebuie să ai grijă. În comparație cu un full-suspension, o bicicletă hardtail are și avantajul greutății mai reduse, în special cele de la Cannondale sau GT, care folosesc materiale de înaltă calitate, precum aluminiul – un aliaj foarte ușor. Așdar, avantajele unui hardtail sunt destul de clare: greutate scăzută, mentenanță minimă, materiale de calitate, costuri reduse pentru achiziție și întreținere. 

Revevnind asupra greutății bicicletelor hardtail, mai sunt câteva precizări importante de făcut. Spre exemplu, greutatea este dată de materialul din care cadrul este construit. Majoritatea cadrelor hardtail sunt construite din aluminiu, însă oțelul, titanul sau carbonul sunt de asemenea întâlnite. Cele mai ușoare cadre hardtail din lume sunt cele construite din carbon. Acesta este unul dintre cele mai rezistente dar și cele mai ușoare materiale din lume disponibile pentru acest tip de cadru, însă trebuie reținut faptul că sunt și cele mai scumpe, deoarece procesul de fabricare se desfășoară manual și implică o muncă destul de laborioasă. Cele din oțel sunt momentan rezervate admiratorilor genului, iar cele din titan sunt chiar o raritate. Primele biciclete mtb hardtail erau construite din oțel, însă din momentul în care aluminiul a început să prindă avânt, datorită avantajelor oferite de rezistență și greutate, acestea s-au impus ca fiind cele mai populare.

Structura țevilor unui cadru din aluminiu este de asemenea importantă, acestea având grosimi sau forme diferite. Unele țevi sunt hidroformate și prezintă unduiri pe alocuri, oferind cadrului o formă deosebită. Alte cadre folosesc suduri pansonate, acestea fiind atât de bine finisate încât ai putea avea impresia că nu este vorba despre aluminiu ci despre carbon.  Iar costul unui cadru nu este dat doar de aceste lucruri, ci inclusiv de tehnologiile pe care le utilizează. Spre exemplu, în ziua de astăzi, standardul este utilizarea unui headtube conic, care oferă o rigiditate torsională mai mare. Apoi, este vorba despre prinderea roții de spate, care pe bicicletele mai ieftine se face cu cheiță rapidă de 9mm, pe când la cele mai scumpe și aduse la zi din punct de vedere tehnologic, prinderea roții de spate se face cu un ax de 12mm, care se înfiletează. Acesta crează o zi și mai mare rigiditate. De asemenea foarte important este ca toate cămășile și conductele să fie trase prin interiorul cadrului. Acestea nu doar că vor contribui la un aspect mult mai curat al cadrului, însă reduc semnificativ zgomotele produse în timpul mersului prin off-road.

De final, pentru orice variantă de material ai opta pentru viitorul mtb hardtail, cu siguranță vei opta pentru una dintre cele mai bune soluții în ceea ce privește costul și greutatea.

O bicicleta copii poate fi o adevarata surpriza pentru cei mici, cadoul perfect la momentul potrivit: se pot bucura de miscare, de aer liber, chiar si la munte, exersandu-si in acelasi timp abilitatile de mic rider. Insa alegerea de biciclete copii este esentiala si trebuie facuta corect din capul locului, din simplul motiv ca o bicicleta prea mica pentru un copil mai inalt sau dupa caz, una prea mare pentru un copil mai scund, poate deveni rapid o corvoada, iar placerea se poate transforma intr-un adevarat chin. De aceea, sfatul nsotru numarul 1 este sa achizitionezi bicicleta in functie de varsta si inaltimea copilului. Astfel, traditia conform careia parintii cumpara copilului o bicicleta mare ca sa-i fie buna si peste 5 ani este de fapt o greseala elementara, care-i va rapi acestuia din distractie. In gama noastra de biciclete copii, poti alege intre mai multe formate de roti cat si dimensiuni. Spre exemplu, copiii cu varsta de pana-n 8 ani, pot pedala nestingheriti pe biciclete cu roti de 20 de inch. Apoi, pina-n 12 ani, formatul de roata de 24 de inch este numai bun. Iar cei care au implinit maxim 16 ani, pot pedala pe biciclete cu roti de 26 de inch. Desigur, mai tarziu, se poate opta pentru o bicicleta de adult cu roti de 27.5 sau chiar 29 de inch, in functie de abilitatile copilului. Trebuie luata in calcul si dimensiunea cadrului, acestea fiind categorisite in inch. Primesti toate aceste sfaturi de la unul din reprezenantii stonefeet.ro astfel incat sa fii sigur ca iei cea mai buna decizie in achizitionarea unei biciclete copii. biciclete copii

Soluționarea alternativă a litigiilor Soluționarea online a litigiilor