Full suspension

Biciclete copii

Un copil care invata sa mearga singur pe bicicleta castiga o victorie pe care nu o va uita niciodata. In functie de varsta lui si de nivelul de performanta la care a ajuns, ofera-i copilului tau o bicicleta care il invata mai mult decat sa isi tina echilibrul pe doua roti: ii va stimula spiritul de aventura, ii va consuma si ii va oferi energie si ii va creste increderea in el de fiecare data cand isi va depasi limitele.

Filtre
Compara produse
Nu ai produse pentru comparare.
Tip afisare: grilă Lista

2 produse

Crescator

Bicicleta full suspension a fost o dezvoltare naturală a biciclelor cu cadru rigid. Privind în urmă, primele modele erau de-a dreptul primitive, iar sistemul de suspensii era rudimentar, însă ideea de bază era de a oferi o bicicletă care să poată fi atât confortabilă cât și performantă. Și cu siguranță, mult mai confortabilă în comparație cu un hardtail. Astfel, biciclete full suspension  au evoluat în decursul timpului și s-a ajuns la sisteme de suspensie foarte complexe, precum cele de pe biciclete Cannondale, biciclete GT sau biciclete Santa Cruz, iar fiecare producător și-a patentat propriul sistem de suspensie. În ziua de astăzi, arcul – care înainte era folosit pe orice mtb full suspension, este utilizat destul de rar și în principal pentru bicicletele de downhill sau enduro, așadar cele dedicate disciplinelor cele mai dure. Pe de altă parte, amortizoarele cu cartuș de aer au devenit referința în domeniu, deoarece oferă posibilități multiple pentru reglaje (prin setarea presiunii din amortizor), și totodată, cântăresc mult mai puțin decât versiunea cu arc. Dar un amortizor pe aer poate fi ineficient dacă suspensia bicicletei nu este construită corespunzător. Iar la acest capitol, inginerii marilor brand-uri precum Cannondale, GT sau Santa Cruz investesc sume foarte mari și timp în dezvoltare, astfel încât suspensia să ofere confort, tracțiune eficientă la deal, amortizarea corespunzătoare a denivelărilor la vale și nici să nu cântărească prea mult.

La fel ca în cazul oricăror alte cadre, și cele mtb full suspension pot fi construite din diverse materiale, principalele fiind aluminiul și carbonul, acesta din urmă fiind cel mai ușor dar și cel mai scump. Cele construite din aluminiu sunt mai ieftine, dar mai grele. Trebuie ținut cont de faptul că toate aceste avantaje vin cu un cost. O bicicletă full suspension costă mai mult pe partea de mentenanță, deoarece are nevoie de service în mod regulat pentru bucși sau rulmenți (depinde de construcția cadrului) cât și de mentenanța corespunzătoare a amortizorului. Avantajele însă depășesc problema de cost, iar din ce în ce mai multă lume începe să opteze pentru aceste tip de cadru.

Când alegi o bicicleta full suspension va trebui s-o faci desigur în funcție de disciplina pe care o practici, acestea fiind foarte clar diferențiate în funcție de cursa oferită de suspensia cadrului și de tipul de suspensie. Astfel, bicicletele full suspension cu o cursă între 100 și 110mm sunt construite exclusiv pentru maratoane, ture lungi montane sau probele de XCO. Apoi, mai nou, chiar și bicicletele cu suspensii de 120mm încep să fie folosite pentru aceste discipline, rezervele oferite de suspensiile ceva mai mari fiind deplin apreciate. Continuăm cu suspensiile de 130-150mm, care sunt categorisite la All-Mountain, adică o bicicletă de munte care poate fi folosită pe o varietate mai mare de trasee, dar care păstrează totuși o greutate rezonabilă. Cu cât suspensiile sunt mai mari, cu atât bicicleta cântărește mai mult. Astfel, bicicletele de enduro cu o cursă între 160 și 170mm sunt foarte capabile la vale, însă vei urca pe munte cu ceva mai mult efort. Categoria de biciclete de superenduro, cu suspensii între 180 și 190mm sunt dedicate de principiu datului la vale, pe când cele cu suspensii de 200mm, sunt construite exclusiv pentru competițiile de downhill sau altfel spus, Formula 1 din competițiile de mtb.

O bicicleta copii poate fi o adevarata surpriza pentru cei mici, cadoul perfect la momentul potrivit: se pot bucura de miscare, de aer liber, chiar si la munte, exersandu-si in acelasi timp abilitatile de mic rider. Insa alegerea de biciclete copii este esentiala si trebuie facuta corect din capul locului, din simplul motiv ca o bicicleta prea mica pentru un copil mai inalt sau dupa caz, una prea mare pentru un copil mai scund, poate deveni rapid o corvoada, iar placerea se poate transforma intr-un adevarat chin. De aceea, sfatul nsotru numarul 1 este sa achizitionezi bicicleta in functie de varsta si inaltimea copilului. Astfel, traditia conform careia parintii cumpara copilului o bicicleta mare ca sa-i fie buna si peste 5 ani este de fapt o greseala elementara, care-i va rapi acestuia din distractie. In gama noastra de biciclete copii, poti alege intre mai multe formate de roti cat si dimensiuni. Spre exemplu, copiii cu varsta de pana-n 8 ani, pot pedala nestingheriti pe biciclete cu roti de 20 de inch. Apoi, pina-n 12 ani, formatul de roata de 24 de inch este numai bun. Iar cei care au implinit maxim 16 ani, pot pedala pe biciclete cu roti de 26 de inch. Desigur, mai tarziu, se poate opta pentru o bicicleta de adult cu roti de 27.5 sau chiar 29 de inch, in functie de abilitatile copilului. Trebuie luata in calcul si dimensiunea cadrului, acestea fiind categorisite in inch. Primesti toate aceste sfaturi de la unul din reprezenantii stonefeet.ro astfel incat sa fii sigur ca iei cea mai buna decizie in achizitionarea unei biciclete copii. biciclete copii

Soluționarea alternativă a litigiilor Soluționarea online a litigiilor