Biciclete cadru carbon - Hardtail

Biciclete cadru carbon - Hardtail

Biciclete Santa Cruz, Cannondale si GT cu cadru din carbon.
Filtre
Tip afisare: grilă Lista

1 produs

Crescator
  1. Bicicleta Electrica Cannondale Topstone Neo Carbon 4 Midnight

    Bicicleta Electrica Cannondale Topstone Neo Carbon 4 Midnight

    -27%
    Pret normal 23.995,00 Lei Acesta este Pretul Recomandat de Producator.
    As low as 17.499,00 Lei
    În stoc

Bicicletele cu cadru din aluminiu sunt în acest moment cele mai răspândite versiuni de material disponibile pe piață, deoarece îmbină în mod eficient costurile de producție, cu rezistența și cu greutatea redusă. Fiind folosit la scară largă, aluminiul este cel mai popular material pentru cadrele de biciclete la ora actuală. Dar nu a fost tot timpul astfel. În urmă cu mai bine de 30 de ani, oțelul era cel mai popular material, însă s-a dovedit a nu fi atât de rezistent, iar în plus de asta era destul de greu. Au mai existat tentative din partea producătorilor de a construi cadre din titan, utilizat pentru avioane în general, acesta oferind o rezistență foarte bună și o greutate ușoară, însă costurile erau foarte mari. Însă un alt material a devenit între timp obiect al dorinței: carbonul. Un cadru carbon este foarte ușor, de fapt, cel mai ușor dintre toate materialele disponibile. Iar o bicicleta cadru carbon este de la sine înțeles că va cântări mai puțin decât una cu cadru din aluminiu sau oțel.

Desigur, nici carbonul nu este un material ieftin, cu atât mai mult cu cât procesul de fabricare este unul destul de laborios și se face manual. Carbon este așezat în diverse straturi, iar fibra este cea care dă prețul dar și greutatea finală. O fibră mai de calitate înseamnă o greutate și mai mică cu o rezistență mai mare. Așadar, vom vedea în ofertele unor producători de biciclete, precum Cannondale sau Santa Cruz, diverse variante pentru cadru carbon. Cele mai ușoare cadre din carbon sunt cele hardtail, pentru bicicletele de maraton sau XCO. Unele dintre acestea pot cântări chiar și sub 900 de grame, în condițiile în care un cadru din aluminiu poate pune pe cântar undeva la 1.7-1.8 kg. Așadar, greutatea este la jumătate, iar rezistența mult mai mare. Cadrul din carbon este de asemenea mai rigid și poate fi confortabil doar dacă producătorii apelează la tot felul de soluții, precum seat stay-urile flexibile. Tehnologic vorbind, acestea corespund standardelor actuale, având un head tube conic, sau prindere cu ax de 12mm pentru roata de spate. Bineînțeles, cablurile și cămășile sunt trase prin interiorul cadrului pentru a reduce vibrațiile acestora atunci când te afli pe traseu.

În partea opusă a clasamentului de greutate se află cadrele pentru bicicletele de downhill și enduro. Nu sunt la fel de ușoare precum cele pentru maraton/XCO, deoarece majoritatea sunt cadre full-suspension, cu suspensii mari, între 160 și 200mm, lucru care le dă o construcție mai complexă. În cazul acestora, pot fi construite integrat din carbon (triunghi față, triunghi spate și link) sau pot avea triunghiul din față din carbon și triunghiul spate din aluminiu. În orice caz, în cazul cadrelor construite pentru cele mai dificile discipline, greutatea nu este pusă pe primul loc ci rezistența cadrului, acesta trebuid să suporte abuzuri dar să rămână intact și în cazul unor lovituri, fie venite de la pietrele care sar de pe traseu, fie în cazul unui accident. De reținut este că aceste cadre carbon au cele mai frumoase forme, deoarece acest material oferă posibilitatea producătorilor de a-l modela după bunul plac, iar astfel pot apărea design-uri chiar spectaculoase.

Aparitia de biciclete electrice a schimbat complet jocul in ceea ce priveste mountainbiking-ul dar si deplasarile prin oras. Ideea grozava de a atasa un motor bicicletei traditionale a generat extrem de mult entuziasm in randul fanilor genului, caci brusc toata lumea putea sa parcuga distante lungi cu diferente mari de nivel intr-un timp foarte scurt. Cu timpul, modelele au suferit multe modificari de ordinul design-ului cat si din punct de vedere tehnic bicicleta electrica devenind astfel mai performanta ca oricand.

Din capul locului trebuie sa stii ca alegerea unei biciclete electrice se face asemenea unei biciclete traditionale, plecand de la scopul pentru care vrei s-o utilizezi, stabilind apoi suma pe care o detii si nu in ultimul rand, marca. Iar marca este la fel de importanta precum cele doua criterii, deoarece majoritatea producatorilor au produse specifice - unele mai sportive, altele orientate catre agrement.

Bicicletela electrica Cannondale si Santa Cruz pe care le distribuim sunt unele dintre cele mai performante de pe piata si acopera o arie vasta de utilizare, de la hardtail-uri disponibile pentru un buget mai redus si orientate catre poteci recreationale, pina la adevaratele bestii pentru enduro, care se pot descurca de minune pe orice fel de traseu, indiferent de dificultate.

Asadar, tot ce-ti ramane de facut, este sa te gandesti daca vrei sa pedalezi in mediul urban, la munte sau pur si simplu sa gasesti o solutie care sa le combine pe cele doua, apoi sa-ti stabilesti bugetul, s-o achizitionezi si sa iesi la distractie! O distractie care te va face rapid dependent!

bicicleta electrica
Soluționarea alternativă a litigiilor Soluționarea online a litigiilor