Bicicleta copii Cannondale Trail 16 Electric Blue
-15%Pret normal 1.599,00 Lei Prețul tăiat este cel mai mic pret la care a fost vândut produsul în ultimele 30 zile.Special Price 1.359,00 Lei
Promoție valabilă de la data de 07/Nov/2024, in limita stocului disponibil.Bicicleta copii Cannondale Trail 16 Destiny Pink
-15%Pret normal 1.599,00 Lei Prețul tăiat este cel mai mic pret la care a fost vândut produsul în ultimele 30 zile.Special Price 1.359,00 Lei
Promoție valabilă de la data de 07/Nov/2024, in limita stocului disponibil.
PLATA ÎN RATE GRATUITĂ
PRIN CARD BANCAR DE DEBIT
ALEGE
în momentul plății
SPUNE-NE DESPRE TINE
Completează formularul nostru
ȘI GATA !
Primești un răspuns imediat
Bicicleta hardtail reprezintă în fond baza a tot ce înseamnă mountain biking. Aceasta a fost prima variantă de bicicletă de munte lansată în urmă cu mai bine de 40 de ani și este una dintre cele mai accesibile variante când vine vorba de costuri. Iar în cazul unui mtb hardtail nu este vorba doar despre costul de achiziție, ci și despre costul de întreținere. Lipsa suspensiei pentru cadru înseamnă mai puțină mentenanță. Iar mai puțină mentetnanță însemnă și revizii mai ieftine și desigur, mai puține componente care trebuie înlocuite sau de care trebuie să ai grijă. În comparație cu un full-suspension, o bicicletă hardtail are și avantajul greutății mai reduse, în special cele de la Cannondale sau GT, care folosesc materiale de înaltă calitate, precum aluminiul – un aliaj foarte ușor. Așdar, avantajele unui hardtail sunt destul de clare: greutate scăzută, mentenanță minimă, materiale de calitate, costuri reduse pentru achiziție și întreținere.
Revevnind asupra greutății bicicletelor hardtail, mai sunt câteva precizări importante de făcut. Spre exemplu, greutatea este dată de materialul din care cadrul este construit. Majoritatea cadrelor hardtail sunt construite din aluminiu, însă oțelul, titanul sau carbonul sunt de asemenea întâlnite. Cele mai ușoare cadre hardtail din lume sunt cele construite din carbon. Acesta este unul dintre cele mai rezistente dar și cele mai ușoare materiale din lume disponibile pentru acest tip de cadru, însă trebuie reținut faptul că sunt și cele mai scumpe, deoarece procesul de fabricare se desfășoară manual și implică o muncă destul de laborioasă. Cele din oțel sunt momentan rezervate admiratorilor genului, iar cele din titan sunt chiar o raritate. Primele biciclete mtb hardtail erau construite din oțel, însă din momentul în care aluminiul a început să prindă avânt, datorită avantajelor oferite de rezistență și greutate, acestea s-au impus ca fiind cele mai populare.
Structura țevilor unui cadru din aluminiu este de asemenea importantă, acestea având grosimi sau forme diferite. Unele țevi sunt hidroformate și prezintă unduiri pe alocuri, oferind cadrului o formă deosebită. Alte cadre folosesc suduri pansonate, acestea fiind atât de bine finisate încât ai putea avea impresia că nu este vorba despre aluminiu ci despre carbon. Iar costul unui cadru nu este dat doar de aceste lucruri, ci inclusiv de tehnologiile pe care le utilizează. Spre exemplu, în ziua de astăzi, standardul este utilizarea unui headtube conic, care oferă o rigiditate torsională mai mare. Apoi, este vorba despre prinderea roții de spate, care pe bicicletele mai ieftine se face cu cheiță rapidă de 9mm, pe când la cele mai scumpe și aduse la zi din punct de vedere tehnologic, prinderea roții de spate se face cu un ax de 12mm, care se înfiletează. Acesta crează o zi și mai mare rigiditate. De asemenea foarte important este ca toate cămășile și conductele să fie trase prin interiorul cadrului. Acestea nu doar că vor contribui la un aspect mult mai curat al cadrului, însă reduc semnificativ zgomotele produse în timpul mersului prin off-road.
De final, pentru orice variantă de material ai opta pentru viitorul mtb hardtail, cu siguranță vei opta pentru una dintre cele mai bune soluții în ceea ce privește costul și greutatea.
La Stonfeet poti gasi brand-uri consacrate de biciclete, iar nume precum Cannondale, GT sau Santa Cruz nu mai au nevoie de absolut nicio prezentare.
Ce-ti ramane este doar sa faci alegerea potrivita. Iar cand vine vorba despre achizitia unei biciclete, va trebui sa urmezi cativa pasi pentru a fi sigur ca alegerea urmatoarei biciclete a fost una perfecta. Sa incepem asadar cu primul pas si anume intrebarea: la ce vei folosi bicicleta? Astazi, gamele de biciclete sunt foarte variate, pornind de la cele de munte, trecand prin cele de sosea si pina la cele de trekking, oras sau gravel. Daca petreci mult timp la munte, atunci cu siguranta variantele de biciclete de munte vor fi cele mai indicate. Daca pedalezi majoritatea timpului pe sosea, atunci gama de biciclete de sosea va fi alternativa. Iar daca vrei sa combini ce este mai bun din cele doua lumi, atunci poate ca gama de biciclete gravel iti va face cu ochiul. Daca bicicletele de munte sunt robuste si foarte rezistente pe trasee dificile, cele de sosea sunt foarte usoare si foarte rapide, pe cand biciclele gravel pot fi si usoare dar si rezistente, pentru a fi exploatate in off-road fara dificultati. Sa nu uitam insa nici de gama de biciclete electrice. Acestea beneficiaza de un motor electric si iti foera asistenta la pedalare. Acest lucru inseamna ca motorul intervine doar atunci cand pedalezi, caci nu dispun de o maneta de acceleratie, iar partea cea mai atractiva este ca tu poti alege nivel de asistenta pe care ti-l doresti sau il poti opri complet. In acest fel, chiar tu esti cel care decide nivelul de fitness din acea zi: vrei sa dai totul si sa te intorci ostenit? Setezi prima treapta de asistenta! Vrei sa parcurgi o distanta rezonabil de mare cu viteza ca sa te distrezi? Pur si simplu alegi nivelul maxim de asistenta. Cu cat nivelul de asistenta ales este mai mare, cu atat acumulatorul se va consuma mai repede. Uita-te atent peste toate modelele si apoi, la pasul doi, alege in functie de bugetul de care dispui.