Smartphone vs Computer de bicicleta cu GPS: pe care ar trebui sa-l folosesti?

Smartphone vs Computer de bicicleta cu GPS: pe care ar trebui sa-l folosesti?

Există o gamă largă de aplicații de ciclism capabile să înregistreze curse și să le încarce direct pe o platformă online - și, ca urmare, computerul de bicicleta devine redundant în ochii multora.

Dar există un avantaj în utilizarea unui computer dedicat pentru ciclism?

PREȚ

Computerele pentru bicicleta (sau ciclocomputerele) vin intr-o varetate de prețuri, începând de la 100 de lei pentru modelele care înregistrează viteza și distanța prin mijloace analogice, până la modelele echipate cu GPS si indici avansati de monitorizare a performanței, care costă intre 850 - 2.250 lei.

Telefoanele mobile pot fi unele dintre cele mai scumpe obiecte pe care le cumpărăm și s-ar putea să fii, pe bună dreptate, reticent în a mai cheltui pe un computer pentru ciclism, cand tocmai ce ai achiziționat un telefon mobil care este capabil să iti urmărească locația.

Computerele cu GPS mai scumpe iti pot spori performanța, acestea folosind instrumente încorporate avansate, așa că va depinde în mare măsură de tipul de ciclism pe care doresti să îl faci.

DURATA DE VIATA A BATERIEI

Toată lumea urăște să vadă pe ecranul tău semnul „durată de viață a bateriei: 10%” la jumătatea drumului de 30 km.

Wahoo Elemnt Roam are o durată de viață declarată de până la 17 ore, în timp ce Garmin Edge 830 prezintă o durată de 20 de ore. iPhone 13 are o durată de viață declarată a bateriei de 30 de ore, față de 20 ore pentru iPhone 12. În toate cazurile, orele declarate vor fi reduse în funcție de funcțiile utilizate și de factori precum luminozitatea ecranului.

Utilizarea unei aplicații care foloseste localizarea GPS „reduce semnificativ” durata de viață a bateriei unui telefon, în timp ce computerul pentru ciclism este proiectat în acest scop. În plus, telefonul este necesar în afara mersului cu bicicleta. Utilizarea bateriei în timpul călătoriei ar putea însemna nevoia de a conecta mai târziu în cursul zilei.

PRECIZIE

Nu este neobișnuit ca oamenii să observe diferențe de viteză medie și chiar de distanță atunci când compară o călătorie înregistrată pe un computer pentru ciclism cu GPS, față de o călătorie înregistrată pe un telefon, folosind GPS-ul împreună cu o aplicație.

De cele mai multe ori, diferențele se reduc la calitatea datelor GPS.

Computerele de bicicleta tind să calculeze viteza medie în interiorul unității în sine, în timp ce aplicatii precum Strava, analizează informațiile în mod independent odată ce fișierul este încărcat - folosind atât distanța totală de activitate, cât și timpul de mișcare detectat.

Smartphone-urile ofera sistem de localizare prin GPS, adica se conecteaza strict la reteaua de sateliti americani.

Computerele de bicicleta cu GPS folosesc imperecherea mai multor sisteme de localizare, precum: GPS, GLONASS si Galileo. Acest lucru mareste considerabil precizia, chiar si in zonele greu accesibile.

 



Soluționarea alternativă a litigiilor Soluționarea online a litigiilor