De ce sportivii și pasionații de gadget-uri aleg Garmin fēnix 5X Sapphire

Nișa smartwatch-urilor performante este limitată în opțiuni, mai ales dacă îți dorești un ceas multisport cu GPS. Pe piață există câțiva jucători, iar Garmin este unul dintre cei mai importanți deoarece a reușit să inoveze constant de la un model la altul.

Ceas-smartwatch-Garmin-Fenix-5X-Sapphire

Generația fēnix 5* a câștigat aprecierile multor sportivi prin opțiunile pe care le oferă. Gama Garmin fēnix 5 este disponibilă în 3 modele: fēnix 5, fēnix 5S si fēnix 5X (*fēnix – ortografia corectă, marca Garmin).

Cu siguranță vă întrebați ce au în comun aceste modele sau ce le diferențiază. Pe scurt, toate aceste modele sunt:

  • dotate cu senzori care pot măsura și monitoriza pulsul la încheietura mâinii
  • au bratară QuickFit(TM), care vă permite să personalizați aspectul în funcție de stilul de viață sau activitate, fără a avea nevoie de unelte suplimentare
  • permit măsurători fitness avansate și alegerea unui profil sportiv dintr-o mare varietate de sporturi

Ceasul fēnix 5 este cel mai asemănator cu fēnix 3, generația anterioară Garmin, iar versiunea fēnix 5 Sapphire are în plus ecranul rezistent la zgârieturi și funcția WiFi.

Modelul fēnix 5S are un design mult mai mic comparativ cu celelelalte deoarece a fost creat special pentru femei. Upgrade-ul fēnix 5S Sapphire este dotat similar, cu lentile rezistente la zgârieturi și WiFi.

Varianta fēnix 5X este identică cu fēnix 5 ca și dimensiuni, iar versiunea premium fēnix 5X Sapphire este dotată cu hărți topografice și funcții de navigație.

Generația fēnix 5X este ceasul ideal pentru toate tipurile de sport

Garmin fēnix 5X Sapphire te susține în orice sport, nu doar în alergare, așa cum o fac majoritatea smartwatch-urilor de pe piață. Ceasul oferă seturi speciale de funcții pentru ciclism, înot, ski, golf și sporturi cu vâsle, inclusiv stand-up paddle sau canotaj. În funcție de sport, Garmin fēnix 5X Sapphire oferă informații utile despre distanța parcursă, numărul de pasi, diferența de nivel, viteza, ritmul de alergare, lungimea pasului sau frecvența mișcărilor de vâslire, puls, calorii arse,  și un element de noutate, statistici privind performanța ta. Toate aceste măsurători și statistici sunt posibile datorită senzorilor incorporați precum barometru, temperatură, busolă, altimetru, GPS și accelerometru.

 

Fēnix 5X Sapphire este ceasul GPS multisport ultra pentru atleți și iubitorii de aventuri. Este primul ceas din seria fēnix care oferă hărți recreaționale complet color cu Europa, utile în navigare și identificarea locației dintr-o privire, astfel încât să vă depășiți limitele în fiecare zi și să găsiți întotdeauna drumul înapoi. Hărtile includ puncte de interes (orașe, restaurante, benzinării, obiective turistice) și generează rute către acestea.

Funcția ROUND TRIP ROUTES îți poate crea hărți în circuit și îți poate arăta de unde ai plecat și unde te poți întoarce. Dacă te rătăcești, aplicația Back to Start te poate ajuta în situații dificile și poți naviga înapoi.

Ca orice smartwatch, fēnix 5X Sapphire este compatibil cu sistemele Android, iOS, Windows mobile și permite conectivitate Bluetooth și Wi-Fi.  Tehnologia Garmin Move IQ ™ detectează automat activitatea și clasifică tipul de activitate pe Garmin Connect.

Fēnix 5X Sapphire este waterproof, rezistent la șocuri sau praf, are funcții de avertizare precum alertă furtună și include hărțile TOPO color preîncărcate pentru Europa.

Ceas-smartwatch-Garmin-fenix5x-Sapphire

Ceasul Garmin Fenix 5X Sapphire are o autonomie de până la 12 zile în modul smartwatch (în funcţie de setări), până la 20 de ore în modul GPS şi până la 50 de ore în modul UltraTrac™  de economisire a bateriei.

Modelul fēnix 5X Sapphire atrage prin design, iar ecranul impresionează utilizatorul fiind fabricat din cristale de safir. Dimensiunea ceasului este apreciată de sportivi deoarece are 51mm adică este ceva mai mare decât modelul anterior. În plus, ecranul are rezoluția de 218 x 218 pixeli,  un afişaj color excelent, și cel mai important, este vizibil în lumina soarelui.

Toate modelele din seria fēnix 5 pot accepta notificările inteligente atunci când sunt asociate cu un dispozitiv compatibil. Primiţi e-mailuri, mesaje de text şi alerte, direct pe ceas. O alta funcţie nouă este Group Track4, care vă permite să asociaţi dispozitivul dvs. prin Garmin Connect™, astfel încât să vă puteţi urmări prietenii conectaţi şi aceştia să vă poată urmări pe dvs. atunci când sunteţi separaţi în timpul unei activitaţi. Alte funcţii conectate includ încărcări automate pe Garmin Connect prin conexiunea Wi-Fi, monitorizarea live şi distribuirea pe reţele sociale prin aplicaţiile gratuite Garmin Connect™ Mobile.

Pasionații de muzică pot asculta melodiile preferate direct de pe ceas, însă ceasul fēnix 5X Sapphire nu permite stocarea melodiilor, doar redarea lor, ceea ce nu este neaparat un dezavantaj deoarece excelează în zona aplicațiilor și a funcțiilor oferite.

În concluzie, fēnix 5X Sapphire e ceasul perfect pentru cei ce practică mai multe sporturi sau își doresc funcții complexe și poate fi cadoul perfect pentru cei dragi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *